Pstrąg

Pstrąg dostarcza ponad 100% dziennego zapotrzebowania na na witaminę B12 i D oraz aminokwasy egzogenne, a także 75% zapotrzebowania na kwasy omega3.

Zapamiętaj najważniejsze informacje dotyczące spożywania ryb!

Ryby warto zjadać 2-3 razy w tygodniu, aby uzupełnić wielonienasycone kwasy tłuszczowe EPA i DHA z rodziny omega3.

Tłuszcze wielonienasycone wspierają pracę wielu układów, w tym odpornościowego i nerwowego.

Wybieraj tłuste ryby morskie, bo mają ich największą zawartość.

Najlepszą jakość mają ryby ze sprawdzonych źródeł – hodowli ekologicznych, dobrych sklepów rybnych i od bezpośrednich dostawców.

Edukacja Żywieniowa
0 replies

Dodaj komentarz

Podziel się swoim komentarzem
Możesz tu podzielić się swoja opinia o Edukacji Żywieniowej

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *