Makaron z indykiem i szpinakiem 500kcal

W zimny, wietrzny i deszczowy, chociaż wiosenny dzień zdecyduj się na porządny obiad!

Mięso z indyka i orzechy włoskie mają dużo tryptofanu, dzięki któremu Twój organizm produkować będzie więcej serotoniny – hormonu szczęścia, a czosnek dodatkowo wspomagać będzie odporność!

Składniki:

  • Makaron ryżowy – 1 szklanka
  • Mięso z indyka – około 100g
  • Szpinak – 3 garści
  • Orzechy włoskie – 2 łyżki
  • Czosnek – do smaku

Przygotowanie:

Makaron ryżowy zalać gorącą wodą. Mięso z indyka i szpinak udusić z dodatkiem czosnku (najlepiej oddzielnie). Orzechy włoskie lekko podprażyć. Gdy makaron będzie już miękki, wymieszać wszystkie składniki.

Dobrze smakuje z domową lemoniadą… Smacznego i nie dajcie się przeziębieniom!

Edukacja Żywieniowa

Chętnie dzielimy się naszą wiedzą i doświadczeniem ze wszystkimi, którzy chcą wiedzieć więcej o zdrowym odżywianiu. Zależy nam na zwiększaniu świadomości żywieniowej, by dokonywać zdrowych wyborów każdego dnia.
Edukacja Żywieniowa
0 replies

Dodaj komentarz

Podziel się swoim komentarzem
Możesz tu podzielić się swoja opinia o Edukacji Żywieniowej

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *