Letnia przekąska 230kcal

Kanapki również mogą stanowić pełnowartościowy posiłek – zwłaszcza w towarzystwie zielonego koktajlu!

Składniki:

  • Pieczywo – 1 kromka (u nas żytnie z ziarnami na zakwasie)
  • Masło orzechowe – 1 łyżka
  • Jarmuż – 1 liść
  • Owoce – 1/2 banana, kilka truskawek, mała garść borówek

Przygotowanie:

Pieczywo posmaruj masłem orzechowym, a jarmuż zmiksuj z owocami, dodając nieco letniej wody. Gotowe!

Tak proste danie dostarcza 10% energii z diety, ponad 80% (!) zapotrzebowania na witaminę C, 25% na błonnik i witaminę E, 20% na cynk i magnez oraz ponad 15% na foliany.

Przekąska

Edukacja Żywieniowa
0 replies

Dodaj komentarz

Podziel się swoim komentarzem
Możesz tu podzielić się swoja opinia o Edukacji Żywieniowej

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *